fbpx

Антицелулитен масаж

Понастоящем една от най търсените масажни техники, особено от дамите, е антицелулитния масаж. Чрез него се въздейства най вече върху третия слой на кожата – хиподермата, който лежи под епидермата и дермата и се състои от мастни клетки. С напредването на възрастта, при нерационално хранене, хормонална или генетична обусловеност, мастните клетки в хиподермалния слой могат да се струпат в “островчета” и да образуват целулит.

Целта на антицелулитния масаж е да въздейства върху целулита като го “разбие” и да съдейства за по бързото му дрениране и отстраняване.

Енергичните и бързи похвати използвани при този тип масаж спомагат за физиологичното извайване на третирания участък и за възвръщане на тонуса, еластичността, мекотата и гладкостта на кожата и подкожната тъкан.

Важно правило е целулита да бъде обработван навреме и правилно, защото в противен случай той може да се разпространи и по други телесни части. Антицелулитният масаж е подходящ както за мек, така и за твърд и за оточен целулит, при който се прилагат специални техники.

User Rating: 3.00 / 5

3.00 от 5 - 3 гласа
Thank You for rating this article.

Коментари  

#1 ива 08-04-2017 22:04
много ми хареса масажа продължавам да посещавам студиото,няма болка ,няма синки изключителен професионалист
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Обади се!